iFishing.gr

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

1ο Συλλογικό ψάρεμα για το 2013 και λίγη ιστορία...


Έχει γίνει πλέον παράδοση στα Χανιά, κάθε χρόνο με την κοπή της πίτας του καταστήματός μας, να γίνεται και ένα Συλλογικό Ψάρεμα. Με γεμίζει χαρά το οτι κάθε χρόνο φίλοι του Άγιος Νικόλαος αλλά και άλλοι φίλοι του ψαρέματος συμμετέχουν με χαρά και καλή διάθεση σε μια γιορτή που στήνεται πάνω στην ακροθαλασσιά. Ακόμα μεγαλύτερη χαρά όμως μου δίνει το γεγονός, πως κάθε χρόνο όλοι δίνουν το "ραντεβού για του χρόνου". Σίγουρα κάτι σημαίνει αυτό...

Δεν ήταν πάντα όλα εύκολα και ρόδινα...
Στον πρώτο "αγώνα"  με το ξεκίνημα σηκώθηκε μια δυνατή ριπή αέρα που έριξε κάτω και έκανε ζημιές σε πολλά καλάμια. Παρόλα αυτά ήταν ένας πετυχημένος διαγωνισμός με αρκετά ψάρια και αρκετό κέφι. Η ατυχία του ξεκινήματος δε στάθηκε ικανή να χαλάσει τη γιορτή.

Αργότερα το 2010, η βροχή και το τσουχτερό κρύο δεν επέτρεψαν ένα καλό ψάρεμα. Ομως και πάλι η παρουσία του κόσμου ήταν έντονη και το κέφι δε σταμάταγε. Στο τέλος κάτι έγινε και τα ψαράκια μας τίμησαν αλλά και αυτό να μη γινόταν, το ψάρεμα... ψάρεμα!
Στην παρακάτω φωτογραφία τα λόγια είναι περιττά νομίζω. Το χαμόγελο του Γιάννη και του Αντώνη με αυτό το "Τρόπαιο" τα λέει όλα...
Αργότερα ήρθε η σειρά του 2011. Και πάλι στην ίδια τοποθεσία και ξανά μαζί με τη βροχή και το κρύο. Αυτή τη φορά οι περισσότεροι ήταν αποφσισμένοι να πιάσουν το ψάρι τρόπαιο. Η θάλασσα ήταν σχετικά καλή και επέτρεψε σστους περισσότερους να στήσουν τα καλάμια τους. Η συμφωνία ήταν το περισσότερο δύο καλάμια το άτομο, όπως πάντα.
Υπήρχε βραβείο για το μεγαλύτερο ψάρι αλλά και βραβείο για τον τυχερό που θα έβρισκε το φλουρί της πίτας.
Το κέφι δε μας άφησε μέχρι τη στιγμή που έγινε η απονομή του δώρου στον τυχερό που βρήκε το φλουρί και η χαρά όλων ήταν διπλή γιατί αυτός ήταν ο πιτσιρικάς της παρέας...


Το ψάρεμα συνεχίστηκε μέχρι αργά όπου σημάνθηκε λήξη και δόθηκε το βραβείο στον φίλο Νίκο για το μεγαλύτερο ψάρι.Πέρυσι το 2012, η επιλογή της τοποθεσίας ήταν στην παραλία του Πετρέ μετά τη Γεωργιούπολη.
Μέχρι την τελευταία στιγμή όλοι περιμέναμε να δούμε το δελτίο καιρού. Και ξανά κακοκαιρία και ξανά βροχή, αλλά αυτή τη φορά, οι συθήκες ήταν εξαιρετικές  (θεωρητικά) για το σημείο που επελέγη.

Έχει καταντήσει σχεδόν ανέκδοτο, κάθε φορά που οργανώνουμε ένα συλλογικό ψάρεμα, να έρχεται ο καιρός ανάποδα. Ένα απίστευτο πράγμα. Παρόλα αυτά οι συνθήκες αυτή τη φορά έδειχναν οτι κάτι καλό θα γίνει...
Αυτό που δεν φαίνεται στη φωτογραφία είναι πως ο καιρός φόρτωνε και πήγαινε, μέχρι που βράδιασε.
Ένα πολύ (πάρα πολύ) δυνατό πλάγιο ρεύμα που διέτρεχε την ακτή ακριβώς μετά το πρώτο σκάσιμο του κύματος, έκανε το ψάρεμα πολύ δύσκολο. Με δυσκολία κρατούσαν πυραμίδες και Spike...

Ο κόσμος όμως συνέχισε να ψαρέυει μέχρι το τέλος ελπίζοντας σε κάτι καλό που δυστυχώς όμως δεν ήρθε. Τη συμφωνημένη ώρα μαζεύτηκαν τα εργαλεία και συγκεντρωθήκαμε όλοι για την απονομή του βραβείου στο μεγαλύτερο ψάρι που έπιασε ο φίλος Αργύρης.
Φέτος θα γίνει ταυτόχρονα η κοπή της πίτας και το Πρώτο Συλλογικό Ψάρεμα για το 2013.
Έχω επιλέξει την περιοχή του Μάλεμε, στο σημείο που έχουμε ξαναμαζευτεί τις προηγούμενες χρονιές.  Φυσικά η παράδοση φαίνεται πως θα συνεχιστεί και το δελτίο καιρού μιλάει για βροχή αλλά... συνηθίσαμε πια!
Η χρονιά δείχνει πολύ καλή φέτος με μεγάλες Μουρμούρες και κάποια καλά Λαβράκια και Μυλοκόπια, και το Μάλεμε φημίζεται ειδικά για αυτά.
Πιστεύω πως κάτι καλό θα γίνει φέτος, αλλά ίσως έχει και λίγη σημασία πια. Το να μαζευόμαστε στις αρχές κάθε χρόνου και να μοιραζόμαστε όλοι οι φίλοι μια εξαιρετική εμπειρία είναι κάτι πια που όλοι το περιμένουμε από τη στιγμή που έληξε το Συλλογικό Ψάρεμα της προηγούμενης χρονιάς.
Φαίνεται πως έγινε πια παράδοση και θα προσπαθήσω να κρατήσουμε το χαρακτήρα Γιορτής.
Το Κρητικό μεράκι και το κέφι όλων των φίλων που κάθε χρόνο συμμετέχουν, το κάνουν Γιορτή.

Σε αυτό το Συλλογικό Ψάρεμα αξίζει να αναφέρω πως θα υπάρχουν πολλά και πλούσια δώρα.

Κατ΄αρχήν υπάρχει το δώρο για το φλουρί της πίτας.  Μετά υπάρχει το δώρο για το μεγαλύτερο ψάρι (σε βάρος) και αμέσως μετά τη λήξη, θα μοιραστουν πολλά ακόμη δώρα με κλήρωση.

Οφείλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς αυτής της Γιορτής, που προσφέρουν τα δώρα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους:
  • Shimano Hellas  (Αφοί Κασάμπαλη)

  • Skalis Outdoors

  • Μεσόγειος Α.Ε.

  • Fragoulis Fishing


Ελάτε να ψαρέψουμε μαζί, να ανταλλάξουμε ευχές και να περάσουμε όλοι καλά.

Ραντεβού στο Μάλεμε την Κυριακή 10-2-2013 . 

Το ψάρεμα θα διαρκέσει από τις 15:00 μέχρι τις 22:00


Για πληροφορίες στο 28210-41016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου