iFishing.gr

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ 1ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΨΑΡΕΜΑ 2015

             

    Τα ωραία πράγματα στη ζωή, ακόμα κι αν δε διαρκούν πολύ, καλό είναι να επαναλαμβάνονται κάποιες φορές. Πιστοί σε αυτή την αντίληψη οργανώσαμε και φέτος την ετήσια κοπή πίτας του καταστήματός μας "ΑΓΙΟC NIKOΛΑΟC"  που, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συνοδεύτηκε από το πρώτο Συλλογικό Ψάρεμα της χρονιάς για τους φίλους του καταστήματός μας.

   Για τράπεζα του Συλλογικού ψαρέματός μας, επιλέξαμε την παραλία της Αγίας Μαρίνας βασισμένοι σε εμπειρίες προηγούμενων χρόνων, καθώς και από εντυπωσιακές περιγραφές για μεγάλες ψαριές, από επαγγελματίες ψαράδες στο σημείο αλλά περισσότερο απ΄όλα, η μορφολογία του βυθού που υποσχόταν μεγάλες συγκινήσεις.
Ο βυθός στο συγκεκριμένο τόπο, είναι μικτός, με πλάκες, βράχους, μεγάλα τμήματα άμμου, ποσειδωνία κλπ. Πραγματικά ένα εξαιρετικό σημείο να ψαρέψει κανείς, γιατί δεν ποντάρεις μόνο σε ψάρια περαστικά, αλλά και τοπιάρικα ψάρια που τα βαστά ο τόπος, όπως οι σαργοί. Σε ένα τέτοιο τόπο περιμέναμε να πιαστούν οπωσδήποτε λαβράκια, μεγάλες μουρμούρες, αλλά και γιατί όχι μια βασίλισσα τσιπούρα που θα έκανε τη διαφορά...

Άποψη μικρού μέρους της παραλίας που επιλέχθηκε.   Η θάλασσα ήταν πολλά υποσχόμενη...

   Η προσέλευση ήταν και πάλι αθρόα από πολλούς φίλους.   Στα Χανιά είμαστε όλοι οι ψαράδες μια μεγάλη παρέα και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο.   Το κλίμα ήταν ευχάριστο, η θάλασσα υποσχόταν πολλά ψάρια, ο καιρός "μας έκανε τη χάρη" και ήταν απλά... τέλειος!
   
    Και φέτος υπήρχαν σημαντικά δώρα από μεγάλες εταιρείες του χώρου, με κορυφαίο το δώρο του Πρώτου Νικητή που ήταν ένα Shimano Spheros 8000SW.   
Δώρα υπήρχαν επίσης για το Δεύτερο Νικητή, για τον τυχερό που θα του τύχαινε το φλουρί της βασιλόπιτας, κάτι που είχε περισσότερο το χαρακτήρα λαχειοφόρου, αφού για κάθε έναν που ονομαστικά έπαιρνε το κομμάτι του, υπήρχε και εγγραφή σε λαχνό, αλλά επίσης θα τιμούσαμε και ... το μεγαλύτερο ψάρι του 2014!!!

   Πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση, αποφασίσαμε να κυρήξουμε ένα άτυπο αγώνα.  Θα είχε διάρκεια ένα έτος και νικητής θα ήταν αυτός που θα έπιανε από την ακτή (χωρίς καραβάκι) το μεγαλύτερο ψάρι.
    Το μεγαλύτερο ψάρι του 2014 ήταν ένα εντυπωσιακό Μυλοκόπι 9,5 κιλά που το έπιασε με την τεχνική του Casting ο Αργύρης Γιουσουφέλας και έτσι βραβεύτηκε πριν την κοπή της πίτας, σαν την τελευταία πράξη της χρονιάς 2014...

    Μετά τη βράβευση ξεκίνησε ουσιαστικά το 2015...  Όποιο μεγάλο ψάρι πιαστεί και έρθει επί τόπου να ζυγιστεί στο κατάστημά μας, παίρνει τη θέση του στην... επετηρίδα των μεγάλων ψαριών του 2015.  Θα δούμε ποιός θα βραβευτεί του χρόνου...

Ο Αργύρης Γιουσουφέλας με το κύπελο του Μυλοκοπιού των 9,5 κιλών και το Tica Dolphin που κέρδισε.

    Πριν την έναρξη του διαγωνισμού, κόψαμε την πίτα του μαγαζιού μας, μέσα σε ευχές (αλλά και πειράγματα) από όλους τους παρευρισκομένους.   Όμορφες στιγμές που σε κάνουν ευτυχή!




Τα Κύπελα, κάποια από τα δώρα και ο Κώστας Ματσαμάκης επί το έργον, να γράφει τα ονόματα για τη λαχειοφόρο.


   Η ψησταριά έδινε κι έπαιρνε με τη βοήθεια του φίλου Αρχιψήστη Στέφανου Καστρινάκη.   Όλοι οι φίλοι μαζεύτηκαν, τα πρώτα σουβλάκια ψήστηκαν και κρασί άφθονο στα ποτήρια μας, με ευχές όλων για ότι καλύτερο για το 2015.
Χάρηκα πολύ να βλέπω πως το καλό κλίμα στους ψαράδες της πόλης μας, παραμένει αμείωτο, παρά τις ζημιές των καιρών μας...


Μετά το φαγοπότι, ένας ένας πάει στη θέση του για την αρχή του ψαρέματος.

Εξαιρετικές συνθήκες για ψάρεμα...

Στα Χανιά πρώτα είμαστε παρέα και μετά ψαράδες...

    Σε ένα διαγωνισμό ψαρέματος, όσο ανεπίσημος κι αν είναι, πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι κανόνες.   Έτσι το πρώτο βραβείο θα δινόταν για το μεγαλύτερο ψάρι.   Ο κάθε ψαράς θα έπρεπε να έχει μέχρι δύο καλάμια στο νερό, ενώ επιτρέπονταν όλων των ειδών τα δολώματα και οι τεχνικές του Casting (Όχι καραβάκια...).  Το ψάρεμα ξεκίνησε στις 14:30 και τελείωσε στις 21:00 .

   Δυστυχώς και φέτος η θάλασσα ενώ φαινόταν οτι θα δώσει πολλά ψάρια, συνέβη το ακριβώς αντίθετο.   Τα καλάμια λύγιζαν μόνο από φύκια και ρεύματα. Έτσι οι ψαριές ήταν πολύ φτωχικές και παρά το μεγάλο πλήθος καλαμιών (από 75 ψαράδες Χ 2 καλάμια...), δεν είχαμε τα πολυπόθητα αποτελέσματα.   Το φεγγάρι στη χάση του, η θάλασσα ελαφρά φουσκωμένη, τα νερά ένα "γάλα" αλλά τα ψάρια...  απόντα!

    Το πρώτο βραβείο πήρε ο Γιάννης Πετροπουλέας με ένα λαβράκι 570γρ και βραβεύτηκε με ένα SHIMANO Spheros 8000SW.

Ο Πρώτος Νικητής  Γιάννης Πετροπουλέας.

     Ο δεύτερος νικητής ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με μια μουρμούρα 380γρ. Βραβεύτηκε με ένα TUBERTINI Eurocast 110g τρίσπαστο.

Ο Δεύτερος Νικητής Κυριάκος Παπαδόπουλος.


    Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο Νίκος Λαβράνος που βραβεύτηκε με μια δωροεπιταγή 50€.


Ο τυχερός της πίτας Νίκος Λαβράνος.

Ακολούθησαν κι άλλες κληρώσεις με πλούσια δώρα...


 ... και στο τέλος η αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους νικητές!



   Ακόμα μια χρονιά που η κοπή της πίτας του καταστήματός μας είχε μεγάλη συμμετοχή και όλοι οι ψαράδες και φίλοι είχαν καλή διάθεση και όρεξη να περάσουμε όλοι καλά. 

    Περάσαμε όμορφα και φέτος! Η θάλασσα δε μας έκανε το χατήρι για ακόμα μια φορά, αλλά δε μπορούμε παρά να ελπίζουμε για το μέλλον.  

    Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την πολύτιμη βοήθειά τους στην οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους χορηγούς για την στήριξή τους και φέτος. Το τέλος του ψαρέματος μας βρήκε όλους ευχαριστημένους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Καλή ψαρευτική χρονιά σε όλους!


ΧΟΡΗΓΟΙ

SHIMANO HELLAS  (Αφοι Κασάμπαλη)

ΤΙCA, FALCON (Τάκης Καλαϊτζής)

SKALIS GROUP (Β. & Λ. Σκαλής ΕΠΕ)

ΤUBERTINI (Ιωάννης Φραγκούλης)

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. (Συγκλίνας Πέτρος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου